Descoperire macabră la Bălan: o femeie a găsit un craniu uman într-o pădure din apropierea localităţii | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 2 decembrie 2021
Home » Societate » Descoperire macabră la Bălan: o femeie a găsit un craniu uman într-o pădure din apropierea localităţii
Descoperire macabră la Bălan: o femeie a găsit un craniu uman într-o pădure din apropierea localităţii

Descoperire macabră la Bălan: o femeie a găsit un craniu uman într-o pădure din apropierea localităţii

O femeie a descoperit un craniu în timp ce se afla la cules ciuperci într-o pădure din jurul oraşului Bălan. Până în momentul de faţă, potrivit poliţiştilor, nu există date despre identitatea victimei sau dacă a fost comisă vreo faptă cu violenţă, iar craniul va ajunge la Institutul Naţional de Medicină Legală de la Bucureşti, pentru ca specialiştii să-l analizeze şi să ofere informaţii despre împrejurările în care s-a produs decesul.

Şeful Poliţiei oraşului Bălan, Gheorghe Filip, a declarat că echipe formate din poliţişti împreună cu voluntari au scotocit zona în care a fost găsit craniul pentru a verifica dacă mai sunt şi alte fragmente osoase sau ţesuturi umane ori obiecte de vestimentaţie, „orice ne-ar fi putut da date, indicii cu privire la acest lucru”.

„Nu am mai găsit absolut nimic. (…) Din datele pe care noi le avem până în acest moment nu rezultă că ar fi vorba despre o faptă comisă cu violenţă, pentru că pe craniu nu se relevă urme ale unor lovituri. Sigur, luăm în calcul orice variantă, deşi noi nu avem dispăruţi la Bălan”, a spus Gheorghe Filip.

Conform acestuia, craniul va fi trimis la Institutul Naţional de Medicină Legală de la Bucureşti, unde va fi analizat, iar specialiştii se vor pronunţa şi cu privire la faptul dacă este vorba despre un bărbat sau o femeie, ce vârstă avea, care ar fi data aproximativă a producerii decesului etc. „Vor fi multe lucruri care se vor lămuri, se va restrânge aria probabilităţilor şi posibilităţilor. (…) Noi luăm în calcul absolut toate variantele”, a precizat şeful Poliţiei oraşului Bălan.

În oraş, oamenii au înaintat supoziţia că ar fi vorba despre un bărbat din localitate. Însă subinspector Gheorghe Filip a spus că „nimic nu e sigur în sensul acesta”.

„Ar putea fi un cadavru vechi de 100 de ani, să zicem, nu ştim, nu există date şi indicii certe în sensul acesta şi tocmai de aceea ne ferim să facem aprecieri sau să ne pronunţăm cu privire la vreo posibilitate sau alta. Noi le luăm în calcul pe toate. Vor fi foarte importante concluziile pe care le vom primi de la Bucureşti, de la Institutul Naţional de Medicină Legală”, a conchis comandantul Poliţiei Bălan. (Şt.P.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.