De la 1 aprilie 2021, medicamentele prescrise pot fi ridicate de la orice farmacie | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 28 iunie 2022
Home » Sănătate » De la 1 aprilie 2021, medicamentele prescrise pot fi ridicate de la orice farmacie
De la 1 aprilie 2021, medicamentele prescrise pot fi ridicate de la orice farmacie

De la 1 aprilie 2021, medicamentele prescrise pot fi ridicate de la orice farmacie

Începând de joi, asiguraţii în sistemul public de sănătate vor avea posibilitatea să ridice medicamentele prescrise de la orice farmacie din ţară, indiferent dacă aceasta se află sau nu în relaţie contractuală cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care este şi medicul prescriptor, informează Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Harghita. Excepţie vor face medicamentele aferente contractelor cost-volum-rezultat, care se eliberează indiferent de casa de asigurări de sănătate în evidenţa căreia de află asiguratul, cu condiţia ca furnizorul de medicamente să fie în contract cu aceeaşi casă de asigurări de sănătate cu care se află şi medicul care a emis prescripţia medicală.

După aprobarea noului Contract-cadru care reglementează condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale, tehnologiilor şi dispozitivelor asistive în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru anii 2021-2022, o farmacie comunitară sau un punct de lucru farmaceutic va încheia un contract unic cu o casă de asigurări de sănătate, care va intra în vigoare începând cu data de 1 iulie 2021.

Potrivit CAS Harghita, în prezent, în judeţ sunt 59 de furnizori de medicamente care se află în relaţie contractuală cu instituţia, ceea ce reprezintă 119 farmacii, din care 55 în mediul urban şi 64 în comune. Conform sursei citate, acest număr al farmaciilor din judeţ a rămas neschimbat faţă de anul trecut, iar acoperirea teritorială este una bună.

Reamintim faptul că la nivelul judeţului farmaciile, pe rând, asigură un program non-stop. Acestea funcţionează pe trei zone (Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni – Topliţa) şi sunt la dispoziţia persoanelor asigurate pe perioada cât nu este deschisă o altă farmacie din localitate/zonă. Lista farmaciilor de gardă în luna curentă se poate verifica pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate Harghita (http://www.cnas.ro/cashr/page/farmacii-de-garda-in-luna.html), dar este afişat la fiecare farmacie din judeţ.

C. LIVIU

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.