De aseară: Miercurea Ciuc a intrat în scenariul galben | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 10 august 2022
Home » Societate » De aseară: Miercurea Ciuc a intrat în scenariul galben
<i>De aseară:</i> Miercurea Ciuc a intrat în scenariul galben

De aseară: Miercurea Ciuc a intrat în scenariul galben

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita a adoptat, ieri, hotărârea prin care Miercurea Ciuc şi alte 3 comune din judeţ au intrat în scenariul galben.

Potrivit hotărârii, în aceste localităţi (Miercurea Ciuc, Gălăuţaş, Porumbeni şi Vărşag), în perioada 23 martie, ora 23:00 – 6 aprilie, este permisă activitatea interioară a restaurantelor şi cafenelelor, dar fără să se depăşească 30% din capacitatea acestora; de asemenea, este permisă activitatea cinematografelor şi a concertelor în interior, dar fără să se depăşească 30% din capacitatea maximă a spaţiului. În afară de aceste restricţii, rămân valabile şi celelalte, adoptate la nivel naţional şi valabile indiferent de rata de incidenţă, precum purtarea măştii în spaţiile publice (deschise şi închise) sau interdicţia de circulaţie, în lipsa unui motiv bine-întemeiat, între orele 22:00-05:00.

În afară de localităţile amintite anterior, în scenariul galben, până pe 26 martie, se află municipiul Topliţa şi comunele Tulgheş, Leliceni, Sărmaş şi Suseni. Iar până pe 2 aprilie se află în scenariul galben oraşul Băile Tuşnad şi comunele Corund, Lupeni, Mădăraş, Săcel, Sâncrăieni.

Potrivit aceleiaşi hotărâri de ieri, în scenariul roşu se află o singură localitate din judeţ: Ocland (până pe 26 martie). (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.