Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cum să înveți singur să cânți la chitară? 5 pași de bază pe care trebuie să-i urmezi | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 24 aprilie 2024
Home » Timp Liber » Cum să înveți singur să cânți la chitară? 5 pași de bază pe care trebuie să-i urmezi
Cum să înveți singur să cânți la chitară? 5 pași de bază pe care trebuie să-i urmezi

Cum să înveți singur să cânți la chitară? 5 pași de bază pe care trebuie să-i urmezi

(Articol publicitar)

Poate că ți-ai dorit dintotdeauna să înveți să cânți la un instrument muzical, dar ți s-a părut prea greu, prea costisitor sau nu ai găsit timpul necesar. Vestea bună este că există anumite instrumente la care poți să înveți să interpretezi cu ușurință, mai ales dacă nu ai în vedere o carieră profesionistă în domeniu, ci doar vrei să cunoști niște noțiuni basic. Un exemplu de este chitara.

Află din acest articol care sunt cei 5 PAȘI DE BAZĂ pe care trebuie să-i urmezi pentru a învăța să cânți la chitară și pentru a-ți impresiona prietenii în jurul unui foc de tabără:

1) Fă rost de o chitară

Nu îți trebuie o chitară profesionistă sau specială pentru acest început de drum. Întreabă-ți prietenii sau rudele dacă îți pot împrumuta una pentru antrenament. În cazul în care nu are nimeni, poți începe prin a te documenta puțin despre acest instrument, iar apoi poți căuta cele mai convenabile variante pentru un model “de exercițiu”. Dacă nu știi de unde să începi căutările, poți cerceta gama de chitare acustice de la Sound Creation, potrivite pentru nivelul la care te afli.

2) Învață notele și acordurile de bază

Acordurile sunt armonii muzicale compuse din mai multe note individuale. Există mai multe tipuri, dar, pentru începători, există câteva simple, care nu necesită o digitație complicată. Exersează-le și învață-le, fiindcă există multe melodii care se bazează pe aceste sunete de bază. Un lucru mai special pe care îl vei afla este faptul că, de cele mai multe ori, pentru denumirea acestora se folosește notația de la A la G:

A = LA , B = SI, C = DO, D = RE, E = MI, F = FA, G = SOL. Acestea sunt acordurile majore. Atunci când se adaugă un m lângă acestea (de exemplu Am, Bm, Cm, etc.), înseamnă că acordul este minor.

3) Caută câteva partituri simple

Odată ce ai prins câteva acorduri, caută niște cântece simple, cu 2-3 acorduri. Vezi exact unde apar, unde se schimbă și de câte ori, pentru a putea sincroniza ritmul cu melodia. Sunt multe partituri ușoare, însă cei mai mulți preferă melodiile folk, fiindcă sunt alcătuite din sunete simple, puține și repetitive.

4) Cântă simultan cu melodia

Când ai reușit să înveți acordurile și să le poți schimba rapid între ele, poți cânta împreună cu melodia originală. Acest lucru te ajută să îți verifici ritmul și schimbările, pentru a putea cânta cât mai corect.

5) Poți învăța câteva bătăi (strum-uri) și ritmuri de bază

Bătăile (sau strum-urile) sunt modalități de a folosi mâna dreaptă (cea care nu ține acorduri, ci ritmuri) pentru a ține tempoul melodiei. Vei vedea că există multe combinații și modalități care îți explică dacă mâna ta trebuie să treacă peste corzi de sus în jos sau de jos în sus. Un exemplu de ar fi: jos – jos – sus – jos – sus – jos. Acest lucru înseamnă că mâna ta dreaptă va face exact așa, în ordinea dată, și vei vedea că melodia va căpăta formă și ritm.

Așadar, acestea sunt doar câteva tips&tricks pe care le poți folosi la începutul drumul tău către descoperirea acestui instrument. Însă, cu cât avansezi în această artă, vei vedea că sunt și mai multe informații de aflat, iar chitara ascunde multe taine pe care le poți descoperi treptat, dacă ești pasionat și ambițios.

Sursă foto: pixabay.com

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.