Cu un șemineu pe lemne poți retrăi amintirile de odinioară! | Informația Harghitei - jurnal independent
luni , 23 ianuarie 2023
Home » Economic » Cu un șemineu pe lemne poți retrăi amintirile de odinioară!
Cu un șemineu pe lemne poți retrăi amintirile de odinioară!

Cu un șemineu pe lemne poți retrăi amintirile de odinioară!

 

Dacă vă este dor de serile petrecute alături de bunici la gura sobei, dacă nimic nu vă relaxează mai mult decât trosnetul lemnelor și dansul flăcărilor și dacă vă doriți atmosfera de poveste desprinsă din filmele rulate de Crăciun, tot ce mai rămâne de făcut este să vă achiziționați un semineu tradițional pe lemne. Chiar dacă știm că șemineul tradițional este recomandat să fie montat la casă, astăzi chiar și cele mai pretențioase locuințe pot să beneficieze de un șemineu.

Și pentru că din ce în ce mai mult ne întoarcem la tradiție și ne este dor de lucrurile din trecut, șemineul tradițional pe lemne a ajuns să fie din ce în ce mai căutat. Fascinaţia flăcărilor care ţâşnesc printre lemne, precum şi zgomotul caracteristic arderii lemnului, creează un spaţiu relaxant, astfel că momentele petrecute în jurul şemineelor pe lemne rămân memorabile. Lemnele folosite pe post de combustibil trebuie să fie foarte bine uscate, astfel dezvoltând o putere calorică mai mare.

Pe lângă incontestabilele rezultate de ordin estetic, un șemineu funcțional poate deveni și o importantă sursă de căldură în spațiul unde e construit, datorită tehnologiei foarte avansate. Capacitatea șemineului de a încălzi o locuință se întinde de la 50-100 de metri pătrați pănă la 300 de metri pătrați, căldura transferându-se în celelalte camere cu ajutorul tubulaturii izolate sau prin calorifere, după preferința utilizatorului. Pornind de la un focar semineu deschis, ce conferă un randament mai mic de încălzire, însă suficient pentru o zi răcoroasă, la focarul de fontă sau șamotă ce încălzesc încăperea în care sunt montate, șemineele pot să dispună și de focare termoventilate ce pot încălzi chiar trei încăperi sau focare tip centrală termică.

Şemineele clasice reprezintă o notă de eleganţă creând un efect spectaculos în încăperea în care sunt instalate. Gama de modele este foarte variată, acestea fiind personalizate în funcţie de stilul fiecăruia. Sunt caracterizate de prezenţa materialelor precum marmură, lemn şi piatră, lemnul masiv ce inspiră confort şi căldură se împleteşte cu prelucrările unice ale pietrei creând o eleganţă de neegalat. Pentru completarea efectului clasic, şemineul poate fi prevăzut cu o peninsulă ce poate fi un spaţiu ideal pentru expunerea tablourilor cu cei dragi sau poate fi prevăzut cu o mică bibliotecă.

Dacă investești într-un șemineu pe lemne ai parte și de căldură la un preț scăzut, iar pe lângă asta beneficiezi și de ambianța plăcută oferită de lemnul care arde în focar. Pentru șemineele pe lemne trebuie să luați în calcul necesitatea unor coșuri de fum rezistente în timp și bine curățate.

Echipa Pefoc.ro realizează orice model de șemineu dorit, singurele restricții fiind detaliile tehnice care trebuie respectate pentru siguranța ta și a familiei! Construcția șemineelor se face doar cu materiale profesionale, iar echipa de specialiști în domeniu garantează o bună funcționalitate, un plus de siguranță și o durată mare de viata! Alege Pefoc.ro și ai o gamă diversificată de sobe cu plita, seminee pe gaz care pot fi montate în aproape orice locație inclusiv la blocuri, constructie cos de fum, materiale necesare pentru întreținere sau ușă de șemineu cu diverse tipuri de sticlă. Și tot pentru cei care stau la bloc este gândit și un șemineu bioetanol.

Comentarii:

comentarii

One comment

  1. Recomand cu incredere echipa din Sibiu, deoarece si eu am montat cu ei un semineu pe lemne si au dat dovada de profesionalism. Plus de asta au o gama foarte mare de produse si chiar ai de unde alege. Cum spun si ei: Noi facem tot , tu pui pe foc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.