Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Circulația pe calea ferată, în județ, a fost blocată mai mult de 12 ore | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » Circulația pe calea ferată, în județ, a fost blocată mai mult de 12 ore
Circulația pe calea ferată, în județ, a fost blocată mai mult de 12 ore

Circulația pe calea ferată, în județ, a fost blocată mai mult de 12 ore

Azi-noapte, un accident care a avut loc pe calea ferată a dus la întreruperea circulației feroviare peste 12 ore.

Potrivit Poliției Transporturi Feroviare, în noaptea de joi spre vineri, puțin după ora 00:00, locomotiva unui tren de marfă a deraiat între Izvoru-Mureșului și Voșlăbeni, ca urmare a desprinderii unei osii. Potrivit reprezentanților căilor ferate, garnitura de marfă era alcătuită din 28 de vagoane și nu s-au înregistrat victime, circulația reluându-se azi după-amiaza.

 

n Neplăceri ca urmare a accidentului

Chiar dacă în urma accidentului nu au fost înregistrate victime, neplăcerile cauzate au fost mari. În primul rând, trenurile (IR 1945, IR 1641, IR 407/2, R 4501, R 4504, R 4503) care au tranzitat magistrala au avut întârzieri de peste 10 ore. De asemenea, așteptarea călătorilor în trenuri a fost una chinuitoare, după cum spuneau oamenii care porniseră la drum. Trenurile au fost oprite în gările Miercurea-Ciuc, Siculeni, Izvoru-Oltului și Gheorgheni.

„Nu ni s-au dat mâncare și cafea, doar apă, în tren era frig, iar mirosul din toalete era înfiorător, deoarece WC-urile erau înfundate”, spuneau mai mulți călători care au fost nevoiți să-și petreacă noaptea în trenul Mangalia – Satu-Mare.

Angela Ivănoiu spunea că s-a urcat în tren în Brașov și intenționa să meargă până în Satu-Mare, de unde avea legătură spre Negrești Oaș. Dar cu întârzierea cumulată nu mai prindea nici măcar ultimul autobuz din Satu-Mare, astfel că a fost nevoită să se întoarcă în Brașov. „Ultimul autobuz ar fi fost la 19:40, pe care în mod sigur nu l-aș fi prins. M-ar fi costat hotelul sau să merg cu o mașină încă 100 de lei. Am decis să mă întorc la Brașov, dar voi plăti 10% penalizare și nu mi se va plăti patul de la cușetă. Am plătit 190 de lei biletul, din care voi recupera mai puțin cu 10% plus penalizări pentru că m-am dat jos din tren înainte de stația finală”, spunea Angela.

Un alt tânăr care s-a urcat în Costinești și mergea spre Satu-Mare povestea că a stat în tren 24 de ore în condiții mizerabile: „A fost foarte frig. Norocul meu a fost că am avut sacul de dormit. Dar restul au tremurat toată noaptea, mai ales copiii. Este o bătaie de joc să călătorim în astfel de condiții mizerii”.

 

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.