Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă îşi încheie activitatea la 1 aprilie | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Sănătate » Centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă îşi încheie activitatea la 1 aprilie
Centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă îşi încheie activitatea la 1 aprilie

Centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă îşi încheie activitatea la 1 aprilie

  • Începând din 4 ianuarie, în decurs de aproape trei luni, aici au fost vaccinate 6.922 de persoane şi mai mult de jumătate dintre angajaţii spitalului judeţean

Aici a început vaccinarea împotriva COVID-19 în Harghita. În dimineaţa zilei de 4 ianuarie, dr. Tar Gyöngyi, şefa Direcţiei de Sănătate Publică, aducea de la Centrul Regional de Depozitare Braşov primele 675 de doze de vaccin.

Primele persoane din judeţ care au primit serul au fost medicul epidemiolog Sergiu Sîngeorzan, şeful Serviciului de Supraveghere şi Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale (SPIAAM) al spitalului, numit coordonatorul Centrului de vaccinare şi dr. Konrád Judit, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc.

„Este un eveniment istoric, aş spune, atât pentru spital, cât şi pentru judeţ. (…) Acest vaccin este o armă indispensabilă în combaterea pandemiei şi, iată, de data aceasta acţiunea este în mâinile noastre, noi suntem cei care hotărâm ce se întâmplă mai departe”, declara la acea vreme dr. Sergiu Sîngeorzan.

De atunci şi până în 22 martie au fost administrate în acest centru 10.505 de doze de vaccin împotriva noului coronavirus.

„Aceasta înseamnă 6.922 de persoane vaccinate. În acest centru şi-au primit vaccinul şi angajaţii spitalului, în total 741 de persoane, ceea ce înseamnă 52 la sută din totalul angajaţilor instituţiei”, se precizează într-un comunicat al spitalului judeţean remis presei.

Şapte medici, nouă registratori medicali, 32 de asistenţi medicali şi un psiholog deservesc centrul. Ei realizează înregistrarea, triajul, vaccinarea şi supravegherea celor care îşi doresc să se imunizeze.

„Am considerat important să pornim acest centru pentru vaccinarea personalului din spital şi pentru ca pacienţii noştri să-şi primească vaccinul la noi. Numărul dozelor de vaccin administrate aici arată cât de importantă a fost această activitate din centru”, evidenţiază dr. Konrád Judit, managerul spitalului judeţean.

De la 1 aprilie, Centrul de vaccinare de la SJU îşi închide porţile. Persoanele care au fost programate să se imunizeze aici după data de 1 aprilie vor fi relocate prin intermediul platformei de vaccinare la Centrul din strada Kossuth Lajos, amenajat în clădirea fostului sediu al Serviciului Judeţean de Ambulanţă. Şi tot acolo trebuie să se deplaseze pentru rapel şi persoanele care au primit prima doză de vaccin la Centrul de la SJU.

Spaţiile în care funcţionează până la 1 aprilie Centrul de vaccinare vor primi o altă destinaţie cu prilejul reorganizării, iniţiată în vederea înfiinţării noului centru de Cardiologie intervenţională „de o importanţă majoră”, în condiţiile în care „în jur de 600 de pacienţi, care ajung în stare gravă la SJU, sunt trimişi anual către centrele de Cardiologie intervenţională din ţară”, potrivit dr. Balogh Csaba István, şeful Secţiei de Cardiologie a spitalului judeţean harghitean.

DANIELA MEZEY

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.