Centru SPA renovat în Borsec | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 30 noiembrie 2021
Home » Societate » Centru SPA renovat în Borsec
Centru SPA renovat în Borsec

Centru SPA renovat în Borsec

Sezonul turistic de vară este iminent. În cadrul pregătirilor pentru sezonul estival, primăria a reuşit să renoveze Baia Ó-Sáros, care funcţionează din anul 2012.

„Baia Ó-Sáros este unul dintre cele mai importante servicii turistice care este deţinut de primărie şi a fost construită în anul 2012 cu sprijinul Ministerului Turismului” – a declarat primarul Mik József. Potrivit edilului, baia s-a reconstruit exact după vechea arhitectură de prin secolul XIX – pe când avea nămol. Construcţia este de o frumuseţe specială: e din lemn, iar tavanul din sticlă.

Dată în folosinţă acum 7 ani, a sosit timpul unei renovări mai ample. Din această cauză, la începutul primăverii baia a fost închisă pentru o perioadă mai îndelungată. În lunile care au trecut, clădirea a fost complet renovată. S-a reparat cazanul, s-au schimbat filtrele de la piscine, s-au renovat sauna şi camera de sare. Structura acoperişului a fost reparată, iar hidroizolarea tavanului de sticlă a fost de asemenea reparată.

Primarul a precizat că este vorba de un SPA cu o capacitate mică, putând găzdui maximum 25-30 de persoane. Este dotat cu două piscine de dimensiuni reduse, se alimentează direct de la izvorul cel mai apropiat. Apa bazinului rece are 17⁰ C, iar cel din bazinul cald 28-34⁰ C. Pe timpul verii turiştii au la dispoziţie încă o piscină în aer liber. Până la începutul sezonului estival baia va fi deschisă doar sâmbătă şi duminică, de la mijlocul lunii iunie însă va putea fi utilizată de către turişti toată săptămâna, în afara zilei de luni. Pentru mai multe informaţii despre preţuri şi servicii, accesaţi www.visitborsec.ro.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.