Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Cea mai veche platformă de responsabilitate socială: MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat lansează a zecea ediţie a programului Spaţii Verzi | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 25 aprilie 2024
Home » Agricultură/Ecologie » Cea mai veche platformă de responsabilitate socială: MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat lansează a zecea ediţie a programului Spaţii Verzi
Cea mai veche platformă de responsabilitate socială: MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat lansează a zecea ediţie a programului Spaţii Verzi

Cea mai veche platformă de responsabilitate socială: MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat lansează a zecea ediţie a programului Spaţii Verzi

  • Finanţările totale acordate de MOL România de la începutul programului au depăşit 1 milion de euro
  • Numărul total al voluntarilor, participanţilor depăşeşte 150.000, echivalentul unui oraş mare din România, cum ar fi: Arad, Sibiu, Bacău, sau Târgu-Mureş

 Ieri, 22 ianuarie 2015, într-o conferinţă de presă, Miercurea-Ciuc – MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat au lansat cea de-a zecea ediţie a programului Spaţii Verzi, cea mai veche platformă de responsabilitate socială a MOL România, invitând organizaţiile neguvernamentale să depună propunerile de proiecte în domeniul protecţiei mediului.

Compania va acorda în cadrul ediţiei 2015 a programului finanţări în valoare de 150.000 euro în cadrul celor două componente ale programului: Spaţii Verzi Urbane şi Arii Naturale Protejate.

 Cea mai de preţ moştenire

„Echipa MOL România consideră că mediul înconjurător reprezintă una dintre cele mai de preţ moşteniri pe care le lăsăm copiilor noştri, generaţiilor viitoare. În ultimii nouă ani s-au alăturat eforturilor noastre peste 150.000 de voluntari, care ne împărtăşesc dorinţa de a acţiona astăzi pentru a asigura un viitor verde în oraşe şi arii naturale protejate. Cred că aceste comunităţi de voluntari reprezintă cel mai important rezultat al angajamentului nostru faţă de mediul înconjurător”, a declarat Kinga Daradics, Chairman & CEO MOL România.

 

18 februarie 2015

Organizaţiile neguvernamentale pot trimite propunerile de proiecte până la data de 18 februarie 2015. Acestea vor fi evaluate de către un juriu de specialitate. Câştigătorii vor fi anunţaţi până la sfârşitul lunii martie.

 

Suma maximă…

…ce poate fi alocată unui proiect pentru reabilitarea sau crearea spaţiilor verzi urbane este de 9.000 de lei. În cazul proiectelor pentru popularizarea ariilor protejate, nivelul maxim de finanţare individuală este de 20.000 lei. Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe site-ul www.spaţiiverzi.org.ro, www.molromania.ro, respectiv www.repf.ro.

 

Mai mult decât parteneriat

„Parteneriatul dintre MOL România şi Fundaţia pentru Parteneriat este probabil unul dintre cele mai durabile de pe paleta CSR-ului din România. Am depăşit zece ani de cooperare şi mergem înainte în continuare cu această colaborare fructuoasă concretizată în programul Spaţii Verzi. Această conlucrare longevivă demonstrează că parteneriatul este clădit pe baze solide cum ar fi respectul, încrederea şi înţelegerea reciprocă a valorilor şi obiectivelor organizaţionale. Astfel programul nostru comun produce an de an beneficii atât la nivelul organizaţiilor noastre, cât şi la nivelul societăţii”, a declarat László Potozky, directorul Fundaţiei pentru Parteneriat.

 

La fel ca în alţi ani

Continuând tradiţia ediţiilor precedente, vor fi acordate finanţări pentru următoarele tipuri de activităţi: crearea unor spaţii verzi urbane sau reabilitarea acestora prin metode ecologice; educaţie ecologică non-formală în rândul tinerilor şi a comunităţilor locale; organizarea taberelor Junior Ranger; activităţi organizate cu ocazia Zilei Ariei Protejate sau a altor zile mondiale ca Ziua Pământului sau Ziua Biodiversităţii, înfiinţarea sau amenajarea centrelor de vizitare a ariilor protejate; crearea şi amenajarea unor poteci tematice în scop educaţional.

În cadrul programului Spaţii Verzi este încurajată abordarea creativă a activităţilor în domeniul protecţiei mediului în vederea implicării comunităţilor locale. Cei interesaţi vor găsi manuale educative cu idei pentru realizarea activităţilor ecologice pe pagina de web a programului şi a Fundaţiei pentru Parteneriat.

——

În numărul viitor al ziarului Informaţia Harghitei vom publica câştigătorii premiului „Spaţii Verzi” 2014.

 

AURELIA ILUŢ

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.