Brazi de Crăciun, confiscați de polițiștii harghiteni | Informația Harghitei - jurnal independent
miercuri , 10 august 2022
Home » Societate » Brazi de Crăciun, confiscați de polițiștii harghiteni
Brazi de Crăciun, confiscați de polițiștii harghiteni

Brazi de Crăciun, confiscați de polițiștii harghiteni

În cadrul acțiunilor demarate, anual, pe linia activităţilor ilicite cu pomi de Crăciun, polițiștii harghiteni au confiscat primii brazi din acest sezon. Este vorba despre 250 de brazi care erau oferiţi spre comercializare ori urmau să fie comercializaţi ca pomi de Crăciun, fără îndeplinirea condiţiilor legale. Brazii vor fi valorificați, potrivit legislației în vigoare.

„Pentru sezonul 2020- 2021, activităţile în acest sens au fost demarate la jumătatea lunii noiembrie, în baza Planului comun de acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor ilegale din domeniul forestier SCUTUL PĂDURII şi al Planului de cooperare cu participarea tuturor structurilor cu atribuţii în domeniu.

În vederea contracarării activităților ilegale, la nivelul judeţului Harghita acţionează specialiști silvici din cadrul Direcției Silvice Harghita, ai ocoalelor silvice subordonate, ai Gărzii Forestiere Brașov, ai ocoalelor silvice private, polițiști din cadrul IPJ Harghita – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, Serviciul Rutier, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Biroul Județean al Poliției TF Harghita, împreună cu polițiști din cadrul celor 9 Poliții Municipale şi Orășenești, precum şi al celor 6 Secţii de Poliţie Rurală, jandarmi și comisari ai Gărzii de Mediu Harghita.

În perioada 15 noiembrie – 24 decembrie, activităţile operative sunt concentrate în locurile, zonele şi traseele vulnerabile, pe drumurile forestiere și publice, în zonele împădurite cu rășinoase în special din specia brad și molid, în piețe, târguri, oboare sau în alte locuri de comercializare, precum și în stații și triaje CFR”, se precizează într-un comunicat de presă emis de IPJ Harghita.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.