Bărbat, bănuit de comiterea unei grave tâlhării în Cristuru Secuiesc, prins de polițiști în Brașov | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 2 decembrie 2021
Home » Societate » Bărbat, bănuit de comiterea unei grave tâlhării în Cristuru Secuiesc, prins de polițiști în Brașov
Bărbat, bănuit de comiterea unei grave tâlhării în Cristuru Secuiesc, prins de polițiști în Brașov

Bărbat, bănuit de comiterea unei grave tâlhării în Cristuru Secuiesc, prins de polițiști în Brașov

Pe parcursul ultimelor 3 săptămâni, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita au fost desfăşurate activităţi specifice de cercetare şi investigaţie, de o mare amploare, în vederea identificării şi tragerii la răspundere a bănuitului unei infracţiuni de „tâlhărie”, comisă asupra unor vârstnici din oraşul Cristuru Secuiesc.

Cel în cauză, K.A. de 34 de ani, din comuna Şimoneşti, a fost prins pe raza municipiului Braşov, iar duminică, la propunerea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita, acesta a fost prezentat Instanţei de Judecată şi a fost arestat preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.

În fapt, pe 19 ianuarie, , în jurul orei 10:30, Poliţia Oraşului Cristuru Secuiesc  a fost sesizată de o localnică despre faptul că, pe timpul nopţii precedente, un bătrânel de 94 de ani şi soţia sa de 85 de ani au fost agresaţi de persoane necunoscute, în scopul sustragerii de bunuri şi valori din locuinţa acestora.

Imediat după momentul sesizării, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita a fost constituită o echipă operativă complexă care, împreună cu procurorul de caz, a iniţiat activităţi specifice de cercetare şi investigaţie, în vederea identificării şi tragerii la răspundere a autorilor, sub aspectul comiterii infracţiunii de „tâlhărie calificată”, din locuinţă fiind sustraşi aproximativ 30.000 de lei.

Deşi victimele nu au putut furniza date şi indicii nici măcar despre ora aproximativă a comiterii faptei şi cu atât mai puţin despre autor, prin colaborarea foarte bună dintre organele de Poliţie şi cele de Parchet, dar şi prin cooperarea cu structuri specializate ale Inspectoratului General al Poliţiei Române, din judeţele Harghita, Mureş, Braşov şi Covasna, suspectul a fost identificat, iar sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 07:00, acesta a fost prins şi imobilizat, într-o Staţie CFR din municipiul Braşov.

Totodată, pentru verificarea unor date şi indicii obţinute în anchetă, în vederea completării probatoriului, au fost efectuate 5 percheziţii domiciliare, la tot atâtea locaţii din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş.

Faţă de cel în cauză, pe lângă infracţiunea de „tâlhărie calificată”, prin ordonanţa procurorului din data de 4 februarie, s-a dispus extinderea urmăririi penale şi pentru tentativă la infracţiunea de „omor”.

Astfel, la data de 9 februarie, faţă de inculpat a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, iar la data de 10 februarie acesta a fost prezentat Instanţei, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe o perioada de 30 de zile.

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea procurorului, în vederea stabilirii tuturor cauzelor şi împrejurărilor comiterii faptelor şi recuperării prejudiciului, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „tâlhărie calificată” şi „tentativă la omor”.

 

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal, reglementată de Codul de Procedură Penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

 

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.