Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Autospecială complexă de intervenţie, în dotarea ISU „Oltul” Harghita | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Societate » Autospecială complexă de intervenţie, în dotarea ISU „Oltul” Harghita
Autospecială complexă de intervenţie, în dotarea ISU „Oltul” Harghita

Autospecială complexă de intervenţie, în dotarea ISU „Oltul” Harghita

O autospecială complexă pentru intervenţii în locuri greu accesibile a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltul” al judeţului Harghita. Recepţia oficială a autospecialei a avut loc ieri, în faţa clădirii Consiliului Judeţean Harghita. Echipamentul a fost achiziţionat cu fonduri europene obţinute în cadrul unui proiect implementat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Centrul Transilvaniei”, din care face parte şi judeţul Harghita, prin Consiliul Judeţean.

centruTrans2Cu ocazia recepţiei oficiale, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, a apreciat că acest proiect este unul care a fost finalizat în proporţie de 100% şi care va fi în beneficiul locuitorilor judeţului Harghita. De asemenea, a mai spus şeful CJ, prin acest program pompierii profesionişti pot interveni mult mai eficient, iar prin echiparea adecvată şi viaţa pompierilor va fi protejată.

General Gheorghe Pop, inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţță (ISU) „Oltul” al judeţului Harghita, detaşat în momentul de faţă la conducerea ISU Bucureşti-Ilfov, a apreciat, la fel ca şi antevorbitorul său, buna colaborare dintre cele două instituţii şi rezultatele obţinute împreună. „Astăzi, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, prin eforturile comune ale administraţiei publice judeţene şi locale, am reuşit să ajungem la un nivel la care putem spune prezent în orice moment şi în orice situaţii să facem faţă oricărei probleme s-ar ivi pe teritoriul judeţului”, a spus generalul Gheorghe Pop.

Subprefectul judeţului, Petres Sándor, a spus, la rândul său, că este foarte important că CJ reuşeşte să ducă la bun sfârşit proiectele pentru care obţine finanţare europeană. „De foarte multe ori este mai uşor să câştigi finanţare decât să duci la bun sfârşit acel proiect”, a spus subprefectul judeţului.

Managerul de proiect din cadrul CJ Harghita, Péli Levente, a efectuat, în cadrul evenimentului, o scurtă prezentare a proiectului şi a autospecialei. Astfel, scopul proiectului este îmbunătăţirea intervenţiilor în zonele greu accesibile, fie din cauza terenului, fie din cauza condiţiilor meteo extreme. Costul total al proiectului, prin care au fost achiziţionate şase autospeciale complexe de intervenţie pentru judeţele din Regiunea 7 Centru (Harghita, Alba, Braşov, Covasna, Mureş şi Sibiu), a fost de 2.441.872 lei, finanţarea nerambursabilă fiind de 2.233.292 lei.

Autospeciala complexă de intervenţie ce a intrat în dotarea Detaşamentului de Pompieri Miercurea-Ciuc este compusă din: vehicul cu şenile cu capacitate mărită de trecere (autoşenilete) şi accesorii (cadru antirăsturnare şi copertină, troliu montabil, targă pliabilă şi suport aferent etc.); platformă de transport a autoşeniletelor; autospecială cu rol tractor având în dotare echipamente speciale de comunicaţii, prim-ajutor şi alte echipamente specifice. Tot în cadrul acestui proiect au fost instruite 46 de persoane în utilizarea autospecialei.

Proiectul „Îmbunătăţirea intervenţiilor în situaţii de urgenţă în zone greu accesibile” a fost finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013.

În cadrul recepţiei de ieri a fost prezentată şi o autospecială de intervenţie în situaţii deosebit de periculoase, finanţată 100% de CJ Harghita. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.