Aproape 100 de topliţeni beneficiază de programul „masă caldă” | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 26 iunie 2022
Home » Societate » Aproape 100 de topliţeni beneficiază de programul „masă caldă”
Aproape 100 de topliţeni beneficiază de programul „masă caldă”

Aproape 100 de topliţeni beneficiază de programul „masă caldă”

  • Vorbim aici de persoanele cu vârsta peste 75 de ani, care au venituri scăzute sau nu au adăpost. Acestea au primit un card alimentat cu 180 de lei, sumă aferentă lunii februarie

Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Topliţa a anunţat alimentarea cardurilor pentru luna februarie pentru persoanele care beneficiază de programul „masă caldă”.

„Având în vedere prevederile OUG nr. 115/2020 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane defavorizate care beneficiază de mese calde pe bază de tichete sociale pe suport electronic pentru mese calde, acordate din fonduri externe nerambursabile, precum şi unele măsuri de distribuire a acestora şi informarea  primită de la Sodexo Pass România în calitate de emitent a tichetelor de suport electronic pentru mese calde, vă anunţăm că în cursul zilei de azi, 30 martie, cardurile Social Pass pentru mese calde vor fi alimentate cu suma de 180 de lei/beneficiar, aferentă lunii februarie 2021”, se arată în anunţ. Suma maximă de care beneficiază aceste persoane este de 40 de lei pe zi, iar cardurile pot fi folosite în orice locaţie care comercializează produse din categoria „masă caldă” şi fac parte din reţeaua de parteneri Sodexo.

În luna noiembrie a anului trecut au fost trimise 102 carduri din care s-au distribuit 93. Iar în luna februarie s-au mai distribuit două. „Cele nouă carduri (diferenţa dintre 102 şi 93) nu au fost distribuite deoarece beneficiarii au devenit neeligibili sau au refuzat primirea cardului. Iar cele două carduri din februarie au fost distribuite altor două persoane care se încadrează în condiţiile de eligibilitate ale Programului”, arată Gabriela Buzilă, director executiv al Direcţiei de Asistenţă Socială Topliţa.

Beneficiarii acestui program, spune directorul Direcţiei de Asistenţă Socială Topliţa, sunt persoanele vârstnice care au venituri echivalente indemnizaţiei sociale pentru pensionari, precum şi persoanele fără adăpost.

Mădălina MICU

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.