Amenzi de aproape un sfert de milion de lei, aplicate de polițiștii harghiteni în ultimele 48 de ore | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 2 decembrie 2021
Home » Societate » Amenzi de aproape un sfert de milion de lei, aplicate de polițiștii harghiteni în ultimele 48 de ore
Amenzi de aproape un sfert de milion de lei, aplicate de polițiștii harghiteni în ultimele 48 de ore

Amenzi de aproape un sfert de milion de lei, aplicate de polițiștii harghiteni în ultimele 48 de ore

În ultimele două zile, Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Harghita a organizat o serie de acțiuni de verificare a respectării legislației în vigoare în mai multe domenii, acestea fiind concentrate pe bazinul Ciuc.

Potrivit Biroului de presă al IPJ Harghita, pe linie economică au fost urmărite prețurile practicate de agenții economici, scopul fiind prevenirea creșterii nejustificate a acestora. Au fost verificate 15 unități economice, fiind aplicate 16 amenzi, în valoare totală de 80.500 de lei. De asemenea, au fost confiscate bunuri și sume de bani care nu puteau fi justificate în valoare de aproximativ 1.200 de lei.

În ceea ce privește respectarea obligaţiilor prevăzute de ordonanţele militare, în numai două ore, 25 de polițiști au verificat, în zona Ciucului, aproape 180 de persoane. Pentru  încălcarea prevederilor referitoare la restricţiile de circulaţie polițiștii au aplicat 38 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum total de 25.410 lei.

Verificări privind circulația persoanelor au avut loc și în celelalte zone ale județului. Astfel, cu sprijinul efectivelor de Poliţie Locală de la Odorheiu Secuiesc, Topliţa şi Gheorgheni au fost efectuate verificări la 1.373 de persoane izolate la domiciliu. În cazul a 89 dintre aceste persoane, tot pentru nerespectarea interdicţiilor de circulaţie, au fost aplicate sancțiuni contravenționale cu amendă, al căror cuantum totalizează 137.410 lei. (L.C.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.