Amendă de 50.000 de lei, pentru amenajarea fără autorizaţie a unui lac piscicol | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 27 noiembrie 2021
Home » Agricultură/Ecologie » Amendă de 50.000 de lei, pentru amenajarea fără autorizaţie a unui lac piscicol
Amendă de 50.000 de lei, pentru amenajarea fără autorizaţie a unui lac piscicol

Amendă de 50.000 de lei, pentru amenajarea fără autorizaţie a unui lac piscicol

Comisariatul Judeţean Harghita al Gărzii Naţionale de Mediu a amendat cu 50.000 de lei o societate comercială care a efectuat lucrări de amenajare a unui lac piscicol, incluzând şi devierea unui curs de apă în extravilanul municipiului Miercurea Ciuc.

Garda de Mediu Harghita s-a autosesizat în privinţa acestor lucrări şi a identificat operatorul economic, care a demarat proiectul fără a deţine actele de reglementare emise de autorităţile din domeniul protecţiei mediului şi al gospodăririi apelor.

„Proiectele care se construiesc pe ape sau care au legătură cu apele se supun prevederilor Legii nr. 292/2018 privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului şi este interzisă realizarea acestora fără obţinerea deciziei etapei de încadrare/acordului de mediu şi a aprobării de dezvoltare”, se arată într-o informare a instituţiei harghitene.

Pe lângă aplicarea amenzii de 50.000 de lei, comisarul de mediu a dispus şi sancţiunea complementară de desfiinţare a lucrărilor şi aducerea terenului la starea iniţială.

Conform sursei citate, în cazul în care măsura de aducere a terenului la starea iniţială nu se realizează, fapta constituie infracţiune şi vor fi sesizate organele de cercetare penală. (Şt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.