Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Coronavirus Harghita, 8 aprilie: Al patrulea caz de infectare cu virusul COVID-19, contact al primei persoane depistate pozitiv | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 martie 2024
Home » Societate » Coronavirus Harghita, 8 aprilie: Al patrulea caz de infectare cu virusul COVID-19, contact al primei persoane depistate pozitiv
Coronavirus Harghita, 8 aprilie: Al patrulea caz de infectare cu virusul COVID-19, contact al primei persoane depistate pozitiv

Coronavirus Harghita, 8 aprilie: Al patrulea caz de infectare cu virusul COVID-19, contact al primei persoane depistate pozitiv

La nivelul județului, capacitatea de testare este de 120 de teste/zi

În județ, până în momentul de față, la nivel local, au fost efectuate un număr de 140 de teste la COVID-19, cu respectarea procedurilor stabilite de Institutul Național de Sănătate Publică, la solicitarea medicilor abilitați.

Potrivit informațiilor transmise de Instituția Prefectului – Județul Harghita, capacitatea zilnică de testare la COVID-19 în județ este de 120 teste/zi, din care 60 la Direcția de Sănătate Publică (DSP) Harghita și 60 la Spitalul Județean de Urgență din Miercurea Ciuc.

Conform informării de astăzi, de la ora 13:00, în județul Harghita au fost confirmate un număr de 4 cazuri de persoane infectate cu COVID-19 (în plus cu un caz față de ieri). Ultima persoană testată pozitiv cu SARS-CoV-2 este un contact direct al primului caz depistat în județ.

Din cele patru persoane testate pozitiv la coronavirus, trei sunt internate la Secția infecțioase a Spitalului Municipiului Odorheiu Secuiesc, unde se află sub supraveghere medicală. Reamintim că o persoană, rudă a primului caz, a fost testată la COVID-19 după constatarea decesului și confirmată pozitiv în data de 4 aprilie 2020.

Ancheta epidemiologică este în derulare, fiind dispusă măsura izolării la domiciliu suplimentar a încă 7 persoane,  numărul total ajungând la 54.

În județul Harghita, situația epidemiologică în 8 aprilie, la ora 13:00, se prezenta astfel:

– 258 persoane aflate în carantină instituționalizată;
– 40 persoane ieșite din carantină de la începutul perioadei;
– 1.118 persoane aflate în autoizolare la domiciliu;
– 2.948 persoane ieșite din autoizolare în întregul interval.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, efectivele IPJ Harghita și cele ale Poliței Locale (Odorheiu Secuiesc și Gheorgheni) au efectuat verificări la 1.373 de persoane izolate la domiciliu.

Tot ieri, polițiștii au aplicat 127 de amenzi pentru nerespectarea interdicțiilor de  circulație, în valoare totală de  aproape 163.000 lei.

La rândul lor, jandarmii harghiteni au verificat prin acțiuni independente un număr de 61 persoane aflate în autoizolare.

De asemenea, lucrătorii Inspectoratului de Jandarmi Județeni Harghita au aplicat o amendă, în valoare de 2.000 de lei, și opt avertismente: patru avertismente de către Detașamentul 3 Jandarmi Odorheiu Secuiesc, o amendă și 4 avertismente de către Detașamentul 4 Jandarmi Gheorgheni. Acestea au fost aplicate în baza prevederilor legale stabilite prin intermediul Ordonanței Militare nr. 3/2020, pentru faptul că persoanele în cauză se deplasau fără a avea asupra lor o declarație din care să reiasă motivul deplasării.

De asemenea, personalul IPJ Harghita a realizat, împreună cu jandarmi, însoțirea a patru convoaie organizate pentru tranzitarea judeţului spre zonele de carantinare/izolare.

 

***

Până astăzi, 8 aprilie, ora 13:00, pe teritoriul României au fost confirmate 4.761 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 528 au fost declarate vindecate și externate. (Șt.P.)

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.