Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Kelemen Hunor, taxat dur de CNMR: Plângere penală şi miting la Miercurea Ciuc | Informația Harghitei - jurnal independent
joi , 28 martie 2024
Home » Politic » Kelemen Hunor, taxat dur de CNMR: Plângere penală şi miting la Miercurea Ciuc
Kelemen Hunor, taxat dur de CNMR: Plângere penală şi miting la Miercurea Ciuc

Kelemen Hunor, taxat dur de CNMR: Plângere penală şi miting la Miercurea Ciuc

Coaliţia Naţională pentru Modernizarea şi Respectarea României (CNMR) apreciază ultima declaraţie a liderului UDMR drept cel mai mare atac asupra statului român şi cetăţenilor săi de la înfiinţarea Uniunii Democrate a Maghiarilor din România

„Acesta a atacat Guvernul României pentru respectarea şi aplicarea Legii 75/1994 privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României de către autorităţile şi instituţiile publice. Această declaraţie este un act de instigare la nerespectarea legii de aleşii locali de etnie maghiară, o încălcare gravă a Legii 75/1994 şi încălcarea gravă a Constituţiei României începând cu articolul 16, alin. (2): Nimeni nu este mai presus de lege”, notează CNMR într-un comunicat.

„Faţă de acest atac la adresa instituţiilor statului ştirbite oricum de autoritate prin prevederile lacunare şi limitative faţă de încălcarea şi ofensa adusă însemnelor naţionale, CNMR va lua măsuri drastice: depunerea unei plângeri penale pentru instigarea la nerespectarea legii de către Guvern şi intimidarea reprezentanţilor acestuia la nivel local de către un membru al Parlamentului şi urgentarea de către preşedintele României a procesului de retragere a celei mai importante decoraţii a statului român: Ordinul Steaua României în grad de Comandor pentru merite deosebite aduse poporului român. Reamintim că la sesizarea membrilor CNMR, Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României a votat deja şi a luat decizia retragerii acestui ordin lui Kelemen Hunor”, notează CNMR.

În acelaşi timp, faţă de această declaraţie şi încălcarea voită a legii şi nesocotirea avertismentelor Guvernului de către primarii din Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc şi Miercurea Ciuc, CNMR va organiza în data de 4 aprilie 2018, la Miercurea Ciuc, un marş simbolic şi paşnic, care să transmită un mesaj ferm către autorităţile locale care încalcă voit legea.

„Declaraţia lui Hunor stupefiază. După maltratarea Legii 75/1994 prin dezincriminarea ca infracţiune a ofensei adusă însemnelor statului, prefecţii şi autorităţile locale au rămas neputincioase în faţa abuzurilor şi atacului asupra însemnelor statului. Cu o pedeapsă de până la 5.000 RON, prefecţii sunt practic dezbrăcaţi de orice autoritate în faţa încălcării legii. Însă, tupeul liderului UDMR de a cere Guvernului să oprească aplicarea, până şi aşa simbolic, a Legii 75/1994 reprezintă deja o infracţiune ce trebuie cercetată de către instituţiile abilitate. Conform Constituţiei, NIMENI nu este mai presus de lege, nici măcar primarii de etnie maghiară”, a declarat preşedintele CNMR, Alexandru Cumpănaşu. (DCNews)

Kelemen Hunor, apologet al infracţiunii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a cerut, în discursul rostit pe 15 martie, la Satu Mare, Guvernului, premierului şi ministrului de Interne să oprească acţiunile prefecţilor din Covasna şi Harghita, care au luat măsuri împotriva primarilor care „decorează localităţile în culorile steagului maghiar” cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni.

„Raportul Consiliului European care analizează aplicarea prevederilor acordului-cadru pentru protecţia minorităţilor a stabilit că România nu doar că nu este un stat model în garantarea drepturilor naţionale şi lingvistice ale minorităţilor, ci este mai degrabă un exemplu de regres în acest domeniu. Astăzi ar fi şi un act revoluţionar şi dacă instituţiile implicate nu ar prezenta într-o lumină ireală acest subiect, ci ar începe să aplice corecţiile necesare, aşa cum propune şi raportul nostru paralel. În schimb, ei continuă să deformeze realitatea, susţinând că au creat un stat model, exemplar, în timp ce prefectul de Covasna pedepseşte primarii care decorează localităţile în culorile steagului maghiar cu ocazia sărbătorii noastre naţionale. Cer pe această cale Guvernului, premierului şi ministrului de Interne să oprească acţiunile prefecţilor din Covasna şi Harghita, pentru a pune capăt acestei anomalii iresponsabile şi stresante!”, a declarat Kelemen Hunor, conform Agerpres.

De altfel, acest om politic cu valenţe „universale” născut la Cârţa a mai avut, ca şi antecesorul său Markó Béla, intervenţii publice prin care udemerişti certaţi cu legea erau exoneraţi de orice vină pe temeiul că sunt minoritari. Dar nu l-am auzit NICIODATĂ pe Kelemen Hunor făcând apel la membrii Uniunii etnice să respecte legile statului în care trăiesc. NICIODATĂ!

Comentarii:

comentarii

3 comments

  1. Bună ziua, dle Kelemen, Am urmărit aseară pe TVR 1 interviul dvs. Sunt de acord cu cele spuse. Mai puțin cu ceea ce ați spus referitor la „cei doi prefecți de care nu știe nimeni nimic, decât cu ocazia zilei de 15 martie”. Am înțeles că este vorba de cei din județele Harghita și Covasna. Dar, pe dvs. nu vă interesează alții.Vă întreb de ce era nevoie de sute de steaguri maghiare în localitățile celor două județe, plus Mureș, când era foarte bine dacă în Piața Centrală se desfășura un fel de adunare populară, și se arborau drapelele Ungariei și României? Era un semn de dublu respect. Așa, timp de 28 de ani, maghiarii defilează parcă ostentativ cu steagul unguresc, neținând cont de nici o normă – nici măcar de bun simț. Ce îi costă pe maghiari să afișeze alături și steagul românesc, al țării în care trăiesc și ei, în mijlocul românilor. Este lipsă de realism politic. Această încrâncenare nu duce la nimic bun. Ați mai văzut la alte minorități – evrei, lipoveni etc. asemenea manifestări? Până când nu veți respecta națiunea majoritară, să nu așteptați indulgențe din partea acesteia. Dvs. hotărâți!

  2. Trebuia întrebat Hunor ăsta, dacă Ungaria e un stat model, demn de exemplu în relația cu minoritățile și câte școli, licee și universități cu predare în limba maternă sunt pentru etnicii români de pe teritoriul Ungariei de azi. Sau de câte din drepturile etnicilor maghiari din România, se bucură etnicii români din Ungaria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.