Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

68,13 la sută dintre participanţii la Evaluarea Naţională au luat medii peste cinci | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Învățământ » 68,13 la sută dintre participanţii la Evaluarea Naţională au luat medii peste cinci
68,13 la sută dintre participanţii la Evaluarea Naţională au luat medii peste cinci

68,13 la sută dintre participanţii la Evaluarea Naţională au luat medii peste cinci

La Evaluarea Naţională s-a obţinut o singură medie de 10 în judeţ, iar cele mai slabe rezultate s-au înregistrat înainte de contestaţii, potrivit datelor oferite de Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, la Limba şi literatura română, unde 50,72 % dintre elevi au luat note de 5 şi peste 5

Inspectorul şcolar general Petru-Ioan Gârbea a declarat că la Evaluarea Naţională, 68,13 la sută dintre candidaţii prezentaţi au luat medii peste 5. Dacă cele mai slabe rezultate au fost obţinute de candidaţii din Harghita la Limba şi literatura română, unde 50,72 la sută dintre cei care s-au prezentat la Evaluarea Naţională au luat peste 5, cele mai bune au fost obţinute la Limba şi literatura maghiară, 94,6 la sută dintre elevi fiind notaţi peste 5. La Matematică au luat note mai mari de cinci 53,88 la sută dintre elevii care s-au prezentat la această probă.

„Procentul acesta este mai bun decât anul trecut, când era pe la 56-58%. Stăm ceva mai binişor, dar nu este cazul să ni se urce la cap. Este un procent de orientare, pentru că sunt elevi care au luat media 5, dar obţinută din 3 la Română şi 7 la Matematică, de pildă. Mediile acestea ajută mai mult la ierarhizarea absolvenţilor la admiterea în liceu. Este cunoscut faptul că pentru admitere, nota de la evaluare are o pondere de 80%, iar restul media claselor V-VIII”, a explicat inspectorul general Petru-Ioan Gârbea.

Potrivit statisticii întocmită la Inspectoratul Şcolar Judeţean Harghita, în judeţ a fost o singură medie de 10 la Evaluarea Naţională, obţinută de un elev de la Şcoala Gimnazială „Liviu Rebreanu” din Miercurea Ciuc, dar au fost notate cu nota maximă 17 lucrări la Limba maghiară, opt la Matematică şi patru la Limba română.

În Harghita, la Evaluarea Naţională au participat 2.557 de elevi, din cei 2.632 înscrişi. Cei care nu au fost mulţumiţi de rezultatele obţinute, au putut depune contestaţii până la ora 20:00, iar rezultatul în urma soluţionării acestora va fi afişat în data de 29 iunie.

DANIELA M.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.