600 de kilograme de hrană pentru copii şi 15 tensiometre donate de Cluburile Lions Miercurea Ciuc şi Bucureşti | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 26 iunie 2022
Home » Societate » 600 de kilograme de hrană pentru copii şi 15 tensiometre donate de Cluburile Lions Miercurea Ciuc şi Bucureşti
600 de kilograme de hrană pentru copii şi 15 tensiometre donate de Cluburile Lions Miercurea Ciuc şi Bucureşti

600 de kilograme de hrană pentru copii şi 15 tensiometre donate de Cluburile Lions Miercurea Ciuc şi Bucureşti

229 de baxuri de piure de fructe pentru bebeluşi şi 15 tensiometre digitale au fost distribuite, în perioada 10-12 martie 2021, de către reprezentanţii Asociaţiei Clubul Lions din Miercurea Ciuc. Donaţia de hrană alocată municipiului Miercurea Ciuc – 1 palet de mâncare pentru bebeluşi în valoare de peste 3.500 de euro – provine dintr-un lot de 61 paleţi oferiţi de Ordo Militaris Teutonicus din Grassau, Germania către Asociaţia Clubul Lions Bucureşti Decan.

Tensiometrele digitale au fost donate prin amabilitatea Clubului Lions Bucureşti Cosmopolitan. Beneficiarii donaţiei sunt Direcţia Generală pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Harghita, Spitalul Judeţean de Urgenţă Harghita, respectiv Serviciul Social din cadrul Episcopiei Ortodoxe a Covasnei şi Harghitei.

„Organizaţia Lions Club este un sponsor fidel al spitalului, oferindu-ne sprijin şi înainte de pandemie. Vă mulţumim şi contăm în continuare pe sprijinul dumneavoastră”, a declarat managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Harghita, doamna dr. Konrád Judit.

„Acţiunea din această săptămână se înscrie într-una dintre cauzele globale ale Fundaţiei Internaţionale a Cluburilor Lions – eradicarea foametei şi promovarea nutriţiei sănătoase. Clubul Lions Miercurea Ciuc, înfiinţat în 2003, a sprijinit, de-a lungul timpului, comunitatea locală prin acţiuni de voluntariat în domenii precum mediul înconjurător, combaterea diabetului, sprijinirea persoanelor cu deficienţe de vedere şi auz, dar şi în domeniul educaţiei şi protecţiei sociale. Sperăm ca această donaţie să fie de folos copilaşilor aflaţi în dificultate şi ne vom strădui, în continuare, să ajutăm comunitatea locală prin toate mijloacele pe care le avem la dispoziţie”, a declarat prof. dr. Daniel Bőjte, preşedintele Clubului Lions Miercurea Ciuc.

Fundaţia Internaţională a Cluburilor Lions (LCIF) este o organizaţie non-politică seculară, care a luat naştere pe 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, la iniţiativa omului de afaceri Melvin Jones. Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de servicii prin voluntariat din lume. Această organizaţie este reprezentată în peste 200 de ţări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.300.000 de membri. În România Districtul 124 este format din 71 de cluburi în care activează peste 1.500 de membri. Misiunea Cluburilor Lions este crearea şi menţinerea unui spirit de înţelegere între toţi oamenii prin oferirea voluntară de sprijin umanitar, celor aflaţi la nevoie. Membrii Lions contribuie zi de zi la realizarea acestei generoase misiuni prin implicarea în comunitate şi prin cooperare cu alte cluburi din ţară şi de peste hotare.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.