30.000 de participanţi la Marea Adunare Naţională de la Chişinău | Informația Harghitei - jurnal independent
duminică , 21 iulie 2024
Home » (Inter)Național » 30.000 de participanţi la Marea Adunare Naţională de la Chişinău
30.000 de participanţi la Marea Adunare Naţională de la Chişinău

30.000 de participanţi la Marea Adunare Naţională de la Chişinău

 30.000 de participanţi la Marea Adunare Naţională de la Chişinău au votat Unirea cu România. Din centrul Chişinăului, unioniştii au plecat pe jos, în Marşul lui Ştefan cel Mare, spre Bucureşti

De la tribuna amplasată în Piaţa Marii Adunări Naţionale au luat cuvântul diferite categorii sociale, de la reprezentanţi ai mişcării de eliberare naţională din 1990, la moldoveni plecaţi peste hotare sau reprezentanţi ai minorităţilor naţionale. Ca oaspeţi de seamă au luat cuvântul doi parlamentari din Parlamentul de la Bucureşti, care au salutat lucrările Marii Adunări Naţionale şi dorinţa legitimă a poporului nostru de a se reunifica.

Toată manifestarea se desfăşoară sub efigia lui Ştefan cel Mare: „Ghidaţi de memoria şi imaginea celui care a fost cel mai mare domnitor din toate timpurile, am pornit în marş spre Bucureşti. Îi chemăm alături de noi pe toţi cei din localităţile în care vom ajunge, pentru a ne face un viitor demn. Vrem ca să mergem pe jos şi să cerem fraţilor de peste Prut să ne accepte Unirea. Domnule preşedinte Iohannis, primiţi-ne acasă!”, a declarat Anatol Ursu, preşedintele Mişcării Civice Tinerii Moldovei, una din organizaţiile organizatoare.

Marşul unioniştilor se va derula pe jos în următoarele zile, urmând traseul Străşeni-Lozova-Călăraşi-Corneşti-Ungheni. Trecerea Prutului se va face pe jos sâmbătă, 11 iulie, la ora 10:00, într-o refacere la scară mare a Podurilor de flori. Organizatorii invită toţi doritorii să se alăture marşului sau să vină la Prut, toate acţiunile fiind autorizate şi condiţiile necesare fiind asigurate (transport, cazare, etc.). Este prima dată în istoria ultimilor ani când acţiunile în favoarea Unirii au un astfel de sprijin popular. (Platforma Unionistă Acţiunea 2012)

Comentarii:

comentarii

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.