Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române: Activităţi ce premerg 168 de ani de existenţă | Informația Harghitei - jurnal independent
vineri , 19 aprilie 2024
Home » Societate » 3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române: Activităţi ce premerg 168 de ani de existenţă
3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române: Activităţi ce premerg 168 de ani de existenţă

3 aprilie – Ziua Jandarmeriei Române: Activităţi ce premerg 168 de ani de existenţă

Cupa Presei la tir

La o săptămână de la cele două competiţii la tir rezervate unităţilor militarizate şi, respectiv, presei organizate de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita, acum a venit rândul jandarmilor să-i invite pe reprezentanţii instituţiilor să se întreacă în mânuirea armelor de foc, la 168 de ani de când domnitorul Grigore Alexandru Ghica semna (pe 3 aprilie 1850) „Legiuirea pentru reforma corpului Slujitorilor în Jandarmi”, document ce punea bazele Jandarmeriei Române.

Serbând ziua Jandarmeriei României, inspectoratul judeţean va organiza în perioada 26 martie – 4 aprilie o serie de activităţi sportive şi festive.

Inspectorul şef al IJJ Harghita, col. Iamandi Dan, spunea că aceste activităţi au debutat cu organizarea unor competiţii sportive care vor avea loc în această săptămână. Este vorba de fotbal, bowling (concurs desfăşurat sub titulatura de Cupa Comandantului la Bowling) şi înot (în premieră pentru instituţiile militare).

Ieri a fost Cupa Jandarmeriei la tir şi Cupa Presei la tir, la cele două participând reprezentanţii unităţilor militare din judeţ, cei ai Instituţiei Prefectului, respectiv ai presei din oraş.

La Cupa Jandarmeriei la tir, cea mai bună echipă s-a dovedit a fi cea a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, care s-a impus în faţa colegilor jandarmi.

În ceea ce priveşte competiţia rezervată presei, concurenţii au folosit pistoale Makarov şi au avut la dispoziţie 4 cartuşe. La feminin, podiumul a fost ocupat de Ilyés Monika (locul I – 38 de puncte), Iszlai Katalin (locul II – 34 de puncte), Both Bernadett (locul III – 20 de puncte). La masculin, cel mai bun trăgător a fost Kiss Előd Gergely (33 de puncte), urmat de Koszta Attila (32 de puncte) şi de Pinti Attila (30 de puncte).

Col. Iamandi Dan a mai spus că săptămâna viitoare, pe data de 4 aprilie, la cinematograful din Miercurea Ciuc va avea loc, de la ora 15:00, o şedinţă festivă. „Iar de la ora 16:00 vom avea invitate două persoane importante pentru România: dl Alexandru Cumpănaşu, preşedintele CNMR (Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României), împreună cu actorul Dorel Vişan, care va prezenta o istorie a României în cuvinte şi-n vorbe, şi-n fapte”.

LIVIU C.

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.