Puteți susține ziarul Informația Harghitei și, implicit, această pagină de Internet
prin direcționarea către Fundația „Adevărul Harghitei”
a până la 3,5% din impozitul datorat.

Mircea Duşa, numit prefect de Mureş | Informația Harghitei - jurnal independent
sâmbătă , 20 aprilie 2024
Home » Politic » Mircea Duşa, numit prefect de Mureş
Mircea Duşa, numit prefect de Mureş

Mircea Duşa, numit prefect de Mureş

Preşedintele organizaţiei judeţene a PSD Harghita, Mircea Duşa, a fost numit, ieri, prefect al judeţului Mureș. Potrivit Agerpres, decizia a fost luată în cadrul şedinţei de Guvern de ieri şi urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

În 1990, Mircea Duşa devenea viceprimar al oraşului Topliţa, urmând să fie ales primar în 1996. După acel mandat, în perioada 2001-2004 a fost prefect al judeţului Harghita. Din 2004 şi până în 2016 a obţinut trei mandate de deputat de Harghita în Parlamentul României.

Mircea Duşa a fost numit şi ministru de trei ori. Pentru puţin timp, în perioada mai-august 2012, a fost ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, apoi până la finalul anului a fost ministru al Administraţiei şi Internelor. De la Interne, Mircea Duşa a deţinut portofoliul de la Apărare între 2012-2015.

După ce la ultimele alegeri parlamentare a ratat un nou mandat, în ianuarie 2017, prim-ministrul din acea perioadă l-a numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Apărării Naţionale (MApN) .

Pe 12 septembrie, Mircea Duşa a fost eliberat, la cerere, din funcţia de secretar de stat, şef al Departamentului pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale din MApN, printr-o decizie a premierului Viorica Dăncilă. (L.C.)

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.