11 persoane au fost reținute de polițiști după incidentele din curtea Spitalului Județean | Informația Harghitei - jurnal independent
marți , 27 septembrie 2022
Home » Societate » 11 persoane au fost reținute de polițiști după incidentele din curtea Spitalului Județean
11 persoane au fost reținute de polițiști după incidentele din curtea Spitalului Județean

11 persoane au fost reținute de polițiști după incidentele din curtea Spitalului Județean

În urma altercației dintre două familii de rromi, care a avut loc joi, în curtea Spitalului Județean de Urgență Miercurea Ciuc, 12 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru audieri, după care 11 au fost reținute pentru 24 de ore.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip, a precizat că totul a pornit de la o altă altercație între membrii celor două familii care a avut loc în urmă cu câteva zile. După acel incident, doi bărbați s-au dus joi dimineață la Serviciul de Medicină Legală (SML) pentru a obține certificate medicale. Auzind despre intenția celor două persoane, membrii familiei rivale s-au dus și ei la SML, iar până la izbucnirea conflictului nu a mai fost mult.

Incidentul, spunea Gheorghe Filip, a fost sesizat Poliției municipiului Miercurea Ciuc la ora 10:29, de către medicul legist, acesta spunând că în curtea spitalului are loc o altercație în care sunt implicate aproximativ 20 de persoane.

Pentru aplanarea conflictului au intervenit polițiști din dispozitivul curent, o grupă de la Serviciul de Acțiuni Speciale, dar și una de jandarmi.

În timpul altercației s-au aruncat și pietre, astfel că trei dintre persoanele implicate în incident au fost rănite ușor. De asemenea, trei autovehicule care erau parcate în curtea spitalului au fost avariate, fiind vorba de zgârieturi sau parbrize fisurate.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita a mai precizat că nici personalul spitalului și nici pacienții nu au avut de suferit, altercația având loc doar între membrii celor două familii.

În urma incidentului, 12 persoane au fost conduse la sediul poliției pentru cercetări și față de 11 dintre acestea (5 dintr-o familie, 6 din alta), despre care s-a stabilit că au avut participare directă la comiterea acestor fapte, s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore.

În acest caz cercetările continuă sub aspectul comiterii infracțiunilor de: încăierare, tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase (cuțit, cater, box etc.).

LIVIU C.

 

Comentarii:

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.